Wednesday, January 31, 2007

ĆUTALA JE...

Čak ni crninu nije obukla. Stajala je, gledala hladno, ćutala. Bila je to sahrana njenog oca. Naravno da ga nije volela, on je bio tako okrutan čovek. Uživao je dok je tukao njenu majku; on je to radio potpuno trezan. Za njegovu okrutnost nije bilo izgovora: ni alkohol, ni nesrećno detinjstvo niti neostvarene ljubavi iz mladosti. Jednostavno je voleo da se iživljava. Čak je i nju, kćer svoju jedinicu, silovao iz čistog iživljavanja. Ona se branila na sve moguće načine ali nije mogla da mu se odupre. U trenutku kad je joj je majka poginula ("nesrećni slučaj",govorile su komšije,"splet okolnosti"), ona je počela da ćuti. A onda se on razboleo. Prvo je htela da mu pomogne, ali se setila svih patnji koje je naneo njoj i njenoj majci. Zato je odlučila da samo ćuti i da ga posmatra. Kukao je (ona je ćutala), tražio je da ga vodi kod lekara (ona je ćutala),drao se na nju(ona je ćutala), preklinjao je (ona je ćutala). Na licu joj nije bilo emocija,ćutala je i ćutala čak i u trenutku kad mu je na samrtnoj postelji zgnječila oči.

Napomene:

* Maltretiranja koja su doživljavale ona i njena majka samo su plod njene mašte. On je bio običan službenik koji ni mrava ne bi zgazio ("Ok, jednom je podviknuo na komšiju Slavka kada mu je ovaj balegom zaprljao traktor" ), a žena mu nije poginula, nego ih je ostavila i pobegla negde sa nekim mladim Portorikancem.

** Ona mu nije zgnječila oči, već mu je samo iscedila limun, ali je ipak u tom trenutku pomislila kako bi volela mu malo izgnječi oči. Istina je da je sve vreme ćutala, ali priča se da je ipak zvala hitnu pomoć.Prekasno.

*** On nije umro. Otišao je na neko bolje mesto."Mama, da li STVARNO postoji pakao?"-tako je glasio sms koji je jedna starija gospođa primila na jednoj plaži u Portoriku.

4 comments:

i said...

Karolj Denke, uzdanica poletusa ucmale domace spisateljske scene, svojim prepoznatljivim rivajvalom soc-nihil-imperijalizma stavlja tacku na plodno tle i doliva kerozin na zive rane pretenciozne plejade mladih dupeglavaca i matorih mudrosera koji krase frizove mauzoleja srpske kulture u ovom, poslednjem dobu covecanstva.

Sofisticirane zene sirom sveta imaju novog viteza i branioca njihove casti!

Usklikni svete! Internet je upravo dobio smisao.

Кликета said...

Заиста освежавајуће и питко је реско пенушање што врви из ових речи. Свиђа ми се.

Данило, јеси ли то ти?;)

Кликета said...

Видим, ти си...

Е, да, ако би икада пожелео да текст из чисто естетских разлога и ради лакшег читања разлога поређаш у строфице, први бих те подржао у мојој замисли, замисли!

Luka said...

Фебјулс